TARTÓS BÉRLET? Hogyan működik?

Költség megtakarítás, kiszámíthatóság

Többet - olcsóbban

A tartós bérlettel pénzt tudsz megtakarítani, mivel a flottakezelők  nagy kedvezménnyel tudják a gépjárműveket beszerezni, illetve alacsony költségszinten tudják üzemeltetni, és ezt az előnyt számodra is átadják a kedvező bérleti díjakon keresztül.

Csak tankolnod kell!

A tartós bérlet havi bérleti díja tervezhetőséget biztosít számodra, egy hirtelen felmerülő nagy javítási költség esetén nem lesznek váratlan kiadásaid. A bérleti díj minden normál üzemeltetéshez kapcsolódó szolgáltatást és költséget tartalmaz, mint:

  • FIX forint finanszírozás
  • teljeskörű karbantartás (kötelező szervizek, kopó-forgó alkatrészek, használatból eredő meghibásodások)
  •  téli-nyári gumi (gumiabroncs, tárolás, szerelés)
  • biztosítások (Casco, kötelező gépjármű biztosítás, GAP)
  • cégautó adó, gépjárműadó
  • gépjármű assistance (autósegély szolgálat)

A bérleti díj ezeket a költségeket fedezi, neked csak tankolnod kell az autódat.

 

Pénzügyi előnyök

Egyszerűbb könyvelés, költségként elszámolható

Havonta egy számlát kapsz a bérleti díjról, nem kell külön figyelni a biztosítások, adók, szerviz és gumi számlák fizetésére. Így az utalási költségek mellett a könyvelési és adminisztrációs terheid is csökkenek. A bérleti díjat költségként tudod elszámolni, a nagyobb összegű induló bérleti díjat is. Nincs szükség az eszköz nyilvántartására és értékcsökkentésére.

ÁFA visszaigénylés

Az ÁFA visszaigénylés a bérleti díj összegétől és a futamidőtől függően, akár több millió forint megtakarítást is eredményezhet számodra. 2019. január 1-től a bérleti díj ÁFA tartalmának fele visszaigényelhető útnyilvántartás vezetése nélkül. Útnyilvántartás vezetése mellett az üzleti felhasználás arányában, akár a teljes ÁFA összege visszaigényelhető.

 

Hatékony és kényelmes megoldás

A flottakezelő a szervizeléssel, szezonális gumicserével, biztosítási ügyintézéssel kapcsolatos teendőket elintézi. Csak bejelented az igényedet és a többiről ők gondoskodnak. Kiválasztják a megfelelő szervizt, időpontot foglalnak, szükség esetén megszervezik az autómentést, biztosítási ügyintézést és a kárrendezést. Csak vidd szervizbe az autót s ha elkészült hozd el, flottakezelőd rendezi a számlát!

Megtaláltad az új autódat?

Ha megtaláltad a számodra megfelelő gépjárművet, akkor az alábbiakat kell még kiválasztanod:

Futamidő

Válaszd ki a számodra megfelelő futamidőt, ameddig az új autódat bérelni szeretnéd. A futamidő az új autód átvételétől indul.

Éves km futás

Válaszd ki, hogy évente átlagosan mennyit autózol. Gondold át, hogy a teljes bérleti időszak alatt mennyi kilométert vezetsz és oszd el a bérleti időszak éveinek számával.

Induló bérleti díj

Az új autódat induló bérleti díj mellett tudod megrendelni, amelynek összegét a kiválasztott autó extrákkal növelt listaárának 10%-40%-a között szabadon tudod választani. Ezt az összeget az autó megrendelésekor kell befizetned. Minél nagyobb az induló bérleti díj összege, annál alacsonyabb lesz a bérleti díj, amit havonta kell fizetned.

Extra felszereltségek és szín

Itt tudod kiválasztani, hogy a szériafelszereltségen felül milyen extrákat és színt szeretnél választani az új autódhoz. Az extrák neve mellett feltüntetjük, hogy kiválasztása esetén mennyivel emelkedik a havi bérleti díjad.

Raktári autó esetében az extra felszereltségek fel vannak sorolva, azonban azokon nem tudsz változtatni.

Ha megtaláltad az új autót, amit bérbe szeretnél venni, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Megrendelés folyamata

1. Hívj bennünket, vagy írj nekünk. Ha nincs konkrét elkézelésed, akkor kollégáink segítenek az autó kiválasztásában.

2. Egyedi ajánlatot kérünk az általad kivlasztott autóra.

3. Az ajánlat elfogadása után flottakezelő partnerünk elvégzi a cégminősítést, az ehhez szükséges dokumentumokat bekérjük tőled. Leggyakrabban aláírási példányra és egy aktuális főkönyvi kivonatra van szükség.

4. Pozitív cégminősítés után megküldik részedre a szerződést.

5. Szerződés aláírás után, illetve az esetlegesen előírt pénzügyi biztosítékok (induló bérleti díj, kaució) megfizetése után az autód megrendelésre kerül.

 

Autó használata

Az autó tulajdonosa és üzembentartója is a bérbeadó cég lesz. A tartós bérleti időszak az új autód átvételével indul. A bérleti díj az alábbi elemeket tartalmazza:

Teljeskörű karbantartás, szerviz

A bérleti díj tartalmazza az időszakos kötelező szervizeket, kopó-forgó alkatrészek cseréjét, működéshez szükséges folyadékok biztosítását (fékolaj, szervóolaj, motorolaj, hűtőfolyadék), illetve a garanciális ügyintézést, időszakos hatósági és műszaki vizsgákat és a biztosítási események javításának megszervezését, nyomon követését.

Téli-nyári gumi szolgáltatás

A bérleti díj magába foglalja a téli-nyári gumiabroncsokat, évente kétszer a szezonális gumicserét, valamint a lecserélt gumiabroncsok nyilvántartását és tárolását.

Biztosítások

A bérelt autód rendelkezik a jogszabályi előírások szerinti kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással, teljes körű európai CASCO biztosítással (10%-os, de minimum 50.000 Ft-os önrész), illetve GAP (könyvérték és piaci érték közötti biztosítás totálkár és lopás esetén) biztosítással.

Adók

A bérleti díj tartalmazza a gépjármű forgalomba helyezéséhez és üzemeltetéséhez kapcsolódó adókat (cégautó adó, gépjármű adó, regisztrációs adó, vagyonszerzési illeték).

Assistance

A bérelt új autódhoz biztosítjuk európai assistance (24 órás segélyszolgálat) szolgáltatást műszaki meghibásodás, baleset, önhibás esemény esetén, illetve üzemképtelenség esetén.

 

Az autó üzemeltetésével kapcsolatos kérdésekben a flottakezelő cég lesz a partnered a bérleti időszakban.

A bérleti időszak vége előtt 6 hónappal vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy segíthessünk a következő autód megrendelésében! 

 

Bérleti időszak vége

A bérleti időszak végén az autód vissza kell adni a bérbeadó flottakezelő cégnek. A szerződés végén az alábbiakat ellenőrzik:

Futott kilométerek

Az autód leadásakor a bérbeadó flottakezelő összehasonlítja a kilométeróra állást a szerződésedben szereplő kilométerrel. Amennyiben kevesebbet mentél az autóval, akkor a szerződésedben szereplő alulfutási díj alapján a bérbeadó visszafizet neked a bérleti díjból. Amennyiben többet mentél az autóval, akkor a szerződésben szereplő túlfutási díj alapján neked kell megfizetned a többlethasználat költségét.

Autó állapota

Kérünk, hogy az autót tisztán add le a bérleti időszak végén! A Magyar Lízingszövetség által kiadott Gépjármű-átvételi útmutató alapján Bérbeadó független szakértő segítségével felméri a leadott gépjármű állapotát. Amennyiben a gépjármű állapota nem felel meg a rendeltetésszerű használat mellett az autó korának és kilométerfutásnak megfelelő állapotnak, abban az esetben az értékvesztés összegét a Bérbeadónak meg kell fizetned.